Szerver hűtés

A nagyteljesítményű szerverek jelentős hőt termelnek működés közben, így az üzembiztos működés fenntartásához megfelelő hűtésre van szükség.

De milyen a megfelelő szerver hűtés?

Mindenek előtt: a szerver hűtés biztosítja a szerverek számára, hogy az ideális működési hőmérsékleti értékhatárokon belül maradjanak, azaz – bizonyos intervallumon belül – az optimális hőmérsékletre hűti a gépeket /környezetet.

TECNAIR (LU-VE Group) technológiai szerverhűtők, technológiai klímaszekrények

A TECNAIR többféle modellt kínál a szerver hűtés ellátásához:

  • direkt expanziós, vízkondenzációs, kettős működésű (hűtött víz + direkt expanzió) szerverhűtők,
  • hűtött vizes típusok,
  • freecooling/szabadhűtéses szerverhűtők.

Igény szerint a szerver hűtéshez használt levegő beszívása történhet elölről, alulról, vagy felülről, illetve lehetőség van friss levegő bekeveréssel, párásítással, elektromos, és/vagy vizes, továbbá forrógázos visszafűtéssel történő alkalmazásra is.

Teljesítmények:

A direkt expanziós típus esetén 7-120kW, a szabadhűtéses készülékeknél szintén 7-120kW, míg a hűtött vizes szerverhűtőknél 10-300kW.

A direkt expanziós kivitel R410A-val, inverteres kompresszorokkal és E.C ventilátorokkal (standard). Flash memóriás ipari Master-Slave vezérléssel (Danfoss) szerelt.

TECNAIR speciális hűtőgép álpadló nélküli szerverszobák, különösen nagy hőterhelésű (Blade szerverek), konténerek… stb. hűtésére

In-row technológia: A rack-ek közé szerelt EC ventilátoros hőcserélő egység a lehető legnagyobb hőlépcsőt biztosítja a szerver hűtéshez. A hűtött vizes készüléknél a megengedhető hűtőközeg hőmérséklet magas (pl.15/20C), így rendkívül energia-hatékony hűtést biztosít.

Magas EER/EESER értékek a folyadékhűtőknél (mechanikus hűtés) + a szabadhűtés lényegesen hatékonyabb kihasználhatósága a magas hűtőközeg hőmérséklet miatt! Inverteres kompresszorok a DX-es sorozatnál. 10-40kW-ig.

Temékadatlapok letöltése :

Termékadatlapok innen letölthetőek