Kisipari folyadékhűtő fejlesztése

Projekt célja: kisipari 5 kW alatti folyadékhűtő berendezések tervezése és piacra vitele, amelyek a hazai piacon új terméknek számítanak és megoldást jelenthetnek több gyártással – összeszereléssel foglalkozó cég számára

A megoldásunk a gyártástechnikában hiánycikknek mondható, pedig a gyártósorokon leginkább ilyen berendezésekre van szükség. Az általunk tervezett mini folyadékhűtő berendezést minden olyan gyártó cég alkalmazhatja, ahol a gyártósoroknak egyedi hűtésre van szüksége, így hatékonyabb hűtés érhető el, amely energia és költséghatékonyabban valósítható meg. Fontosnak tartjuk az ügyfelek bevonást a prototípusok tesztelésébe, ezzel valódi visszajelzéseket biztosítva a további fejlesztések számára. Megoldásunk akkora méretben és teljesítményben készülnek, amekkorát az adott berendezés igényel, vagyis a felhasználói igényekhez illeszthetőek. Összességében a fejlesztés során a fő célunk a megfelelő teljesítménykategóriába eső (< 5 kW), igény szerint skálázható (módosítható) berendezés vagy berendezés család kifejlesztése, több prototípus példány elkészítése, a sorozatgyártás előkészítése, a gyártási módszertan kidolgozása, valamint az értékesítés és karbantartás előkészítése (leírások, adatlapok, tanúsítványok).

Megvalósítás

A projekt a tervezett ütemezésnek megfelelően haladt, befejezése 2021 végén lezárult. A projektünk keretében kifejlesztett megoldás egy olyan kisipari folyadékhűtő termékcsalád, amely az 5 kW alatti hűtési teljesítmény igény esetén igény szerinti teljesítményben választható, az egyedi igényekre szabható. A fejlesztés sikerrel zárult, a termékcsalád már kapható cégünknél.

Kedvezményezett neve: M S Air Kft.

Projekt címe: Kisipari folyadékhűtő berendezés fejlesztése és piacravezetése

Támogatás összege: 19.711.538 Ft

Támogatás mértéke: 60 %

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.12.31.

Projekt azonosító száma: 2020-1.1.1-KKV-START-2020-00159