Hűtőkamrák építése gépészettel, szendvicspanelből

 

Bizonyos iparágakban nélkülözhetetlen a hűtőkamrák használata. Az élelmiszer-, és a vendéglátóiparban az alapvető berendezések közé tartoznak, de a vegyiparban is szükségszerű az alkalmazásuk. A megfelelő gépészettel és minőségi szendvicspanelekből épített hűtőkamrák hosszú éveken keresztül kifogástalanul látják el a feladatukat, és garantálják a bennük tárolt alapanyagok, termékek minőségét, szavatosságát.

Ahhoz, hogy a hűtőkamra megfeleljen az elvárásoknak, fontos, hogy az építés megkezdése előtt pontosan felmérjük a teljesítményére vonatkozó igényeket, tudnunk kell, milyen típusú termékek, mekkora mennyiségben, milyen forgási sebességgel és átlaghőmérsékleten kerülnek benne tárolásra. Ezen adatok ismeretében készülhet el az igényeknek megfelelő kamra.

 

Kiváló minőségű szendvicspanelek

 

A kamrák kivitelezése modern technológiával készült, kétkomponensű poliuretán hab szendvicspanelekkel történik, és akár egyedi méretű hűtőkamrák építésére is lehetőség van. Tapasztalt szakembereink igény esetén helyszíni felmérést végeznek, hogy aztán az adott paramétereknek megfelelő mennyiségű, méretű és vastagságú panelekből építsék meg a hűtőkamrát.

Az általunk használt panelek kiváló minőségűek: szigetelőképességük kitűnő, hőátbocsátási tényezőjük kimondottan alacsony, ezáltal a belső hőmérséklet mindig stabil és energiahatékony marad, ami nem csak a termékek optimális állagát biztosítja, de a gépészetet is kíméli. Mindez nemcsak az üzemeltetési költségeket csökkenti, hanem jelentős mértékben hozzájárul a környezeti fenntarthatósághoz is. Kompozit kialakításuknak köszönhetően erős szerkezeti szilárdsággal is rendelkeznek, így képesek stabilitást biztosítani a különböző szerkezeteknek, tetőknek és válaszfalaknak.

A könnyen alakítható és beépíthető szendvicspanelekkel gyorsan és pontosan dolgoznak tapasztalt szakembereink, rögzítésük, csatlakoztatásuk minden esetben hőhídmentesen történik.

A szendvicspanelek rendkívül ellenállóak a korrózióval, a nedvességgel, a páralecsapódással és az egyéb környezeti tényezőkkel szemben, ami elengedhetetlenül fontos a fagykőképződés, a penészesedés és a tárolt termékek romlásának megakadályozásához.

További előnyük a könnyű tömeg és az egyszerű tisztíthatóság, ami különösen fontos szempont az olyan szigorú előírásokkal és feltételekkel működő területeken, mint például az élelmiszer-, és a vendéglátóipar, ahol a higiénia döntő szerepet játszik. Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy ezek a többrétegű építőelemek esztétikai szempontból is kifogástalanok, így bármilyen környezetbe illenek.

A megbízhatóan működő hűtőkamrák modern technológiára épülő, tökéletesen illeszkedő, hosszú élettartamú szendvicspanelekből állnak, amelyek biztosítják a hatékony hőszigetelést, és minimális karbantartási igénnyel rendelkeznek.

Akár egyedi méretben is készülnek, kivitelezési ütemterv alapján, helyszíni építéssel, amelynek során figyelembe vesszük a rendelkezésre álló hely minden lényeges paraméterét és a gépészeti igényeket egyaránt. Célszerű a bővítés lehetősége érdekében az esetleges, nagyobb kapacitásigénnyel előre számolni. Mélyhűtő kamrák esetén szigetelt padlózat kialakítására van szükség, de normál hűtőkamráknál mindez nem szükséges.

Minden esetben a normál hűtőkamra alapját képező „U” profilba helyezzük bele a szendvicspanelt, amiből a tető is készül, a látható éleket pedig élhajlított elemekkel zárjuk le. A szendvicspanelekre egyszárnyú vagy kétszárnyú nyílóajtó, illetve tetszőleges nyílásmérettel tolóajtó is szerelhető. Kiemelten fontos, hogy könnyen kezelhető, masszív és a nyitást belülről is lehetővé tevő szerkezetük legyen.

Abban az esetben, amikor több hűtőkamra együttes alkalmazására van szükség, ajánlott (akár a mélyhűtőkkel kombinálva) egy blokkban, összeépítve vagy válaszfallal felépíteni őket, ami nagyban csökkenti a beruházás mértékét. A hűtőkamra magasságának tervezésénél érdemes az adottságoknak megfelelő, optimális rakodási lehetőségeket külön figyelembe venni.

Válassza költséghatékony megoldásainkat, és keressen minket bizalommal!